У Мінсоцполітики детально пояснили українцям, як призначатимуть житлові субсидії домогосподарствам, члени яких зареєстровані за різними адресами.

Житлова субсидія призначається виходячи з кількості зареєстрованих у будинку осіб і розраховується на всіх членів домогосподарства. Про це сказано у Положенні Кабінету міністрів № 848. Тобто, якщо чоловік прописаний у одній квартирі, а дружина в другій, то субсидія розраховується все одно на них двох.

отримання субсидії, фото: 5 канал
отримання субсидії, фото: 5 канал

"При призначенні житлової субсидії враховуються також доходи членів сім'ї особи зі складу домогосподарства в разі, коли адреса їх зареєстрованого (фактичного) місця проживання відрізняються від адреси домогосподарства", - зазначається у повідомленні.

Разом з тим, соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховують.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Оформлення субсидії, фото: livejournal
Оформлення субсидії, фото: livejournal

Також підкреслюється, що при призначенні субсидії, незалежно від їх місця реєстрації, враховуються доходи подружжя. Однак це не стосується осіб, які старші 60 років або проживають в селищах.

Нагадаємо, як оформити субсидію в 2020 році: з'явилася проста інструкція. В Україні змінився порядок оформлення пільг від держави.

Як повідомляв Знай. ua, українцям підвищили мінімальну зарплату.

Також Знай. ua писав, що українці отримають подвійні платіжки в 2020 році.