У Міністерстві соціальної політики роз’яснили ситуацію навколо субсидій за комунальні послуги для тих, хто має заборгованість по сплаті.

За повідомленням Мінсоцполітики, субсидія не призначається, якщо заборгованість станом на день звернення щодо призначення допомоги становить не менше, ніж 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Водночас, Положення про порядок призначення субсидій передбачає можливість призначення допомоги рішенням органу місцевого самоврядування з урахуванням обставин, що склалися.

Варто зазначити, що субсидія на оплату комунальних послуг призначається лише у випадку наявності документального підтвердження погашення заборгованості, договору про її реструктуризацію чи оскарження у судовому порядку.

Нагадуємо, що раніше в Міністерстві соціальної політики пояснили, як призначатимуть субсидії домогосподарствам, члени яких зареєстровані за різними адресами.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, українцям підвищили мінімальну зарплату.

Також Знай. ua інформував про те, що з 2020 року українці будуть отримуватит по дві платіжки для сплати за газ.