Політолог Юрій Романенко відреагував на інформацію про поїздку президента України Володимира Зеленського в Оман, яка викликала неоднозначну реакцію в суспільстві. І на противагу показав, що зараз найбільше турбує українців.

"Австралія у вогні. Мільйони українців не сплять. Переживають як воно буде. Волонтери вже збирають гроші на допомогу коалам. Під офісом президента йдуть демонстрації під гаслами "Не в Оман, а в Австралію", - ззначає політолог.

Але першорядна вимога має бути до Австралії в тому, щоб вона відкрила своє посольство в Україні. Щоб українці могли свою скорботу і співчуття виразити в Києві, а не їхати в Лондон.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Це безперечно трагедія світового масштабу: близько 500 000 000 тварин загинули в результаті пожеж в Австралії. Майже півмільярда тварин загинули в лісових пожежах Австралії, ймовірно, знищені цілі види. За оцінками екологів з Сіднейського університету, з вересня загинуло 480 мільйонів ссавців, птахів та рептилій, і ця цифра, ймовірно, продовжить збільшуватись.

NASA показала Австралію з космоса - горить весь континент

Тільки за останні кілька днів в штатах Вікторія і Новий Південний Уельс вибухнули руйнівні пожежі, в результаті яких кілька людей загинули або пропали без вісті. Безліч будинків уздовж східного узбережжя Австралії стерті з лиця землі, в результаті чого тисячі жителів опинилися в скрутному становищі, і багато хто був змушений сховатися в єдиному безпечному для них місці - океані.

Трагічні фотографії та відео відобразили кенгуру, що відчайдушно намагаються втекти від вогню, в той же час команди рятувальників знаходять обгорілі тіла тисяч коал, какаду замертво падають з дерев.
Світ з жахом дивиться на одну з найстрашніших в Австралії сезонних лісових пожеж, коли на знімках небо стало яскраво-червоним, схожим на апокаліптичні фільми жахів.

Коали найбільш постраждалі тварини Австралії, тому що вони повільно пересуваються і харчуються тільки листям евкаліптового дерева, яке містить масло, що робить його легкозаймистим. Вважається, що до 8000 тварин - третина всієї популяції коал на північному узбережжі штату Новий Південний Уельс - загинули менш ніж за чотири місяці.

Нагадаємо, раніше Романенко розніс Зеленського за виступ кримського тусовщика: "Пішов шляхом попередників"

Як повідомляв портал "Знай.ua", мета "втечі" Зеленського з України на фешенебельний курорт з'ясована: що забув гарант в Омані

Також "Знай.ua" писав, що хакери зламали головні сайти США, роботу Трампа паралізовано: "Ми не припинимо"