В Каховці (Херсонська область), де вже кілька днів тривають протести через резонансну справу щодо вбивства місцевого жителя Володимира Чебукіна. Спливли дані, що під час нападу на хлопця поруч був присутній співробітник поліції, а адвокат сім'ї загиблого стверджує, що слідчий приховував від неї матеріали справи.

Українські журналісти поспілкувалися з тими, хто вимагає справедливого розслідування.

"Ось п******и, ненавиджу їх", — каже 12-річний Ілля про поліцейських Каховського відділу поліції.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Ілля і його друг Данило вже другий день — четвертого і п'ятого січня — приходять під будівлю місцевої поліції. Підлітки, як і десятки дорослих в Каховці, вимагають справедливого розслідування вбивства 26-річного Володимира Чебукіна.

У нього стріляли в ніч на перше січня, біля будинку його колишньої дружини. Третього січня чоловік помер в лікарні від численних вогнепальних поранень.

"Операція тривала чотири години. У цей час у лікарні було двоє поліцейських. А медсестра, яка возила Вову на рентген, розповіла, що він постійно говорив тоді: "За що вони так зі мною?"", — переказує події того дня Олена Чебукіна, мати вбитого.

На голові у жінки чорна хустка, в руках — портрет сина. Коли саме сталася стрілянина вона не знає. До лікарні її сина привезли о сьомій ранку 1 січня. Після операції лікар сказав, що печінку Чебукіна прострелили в п'яти місцях, а легені — у двох. Кулі були різного калібру.

"Медсестра на марлі принесла нам кулі. Там була така велика, просто величезна, золотиста, і ще кілька маленьких", — розповіла мати вбитого.

Адвокат Ірина Краснова також зазначає, що обшуки в будинку, біля якого стався злочин, пройшли тільки через три дні після стрілянини, і припускає, що через це могли зникнути важливі докази. А ще каже, що зникли записи з камер відеоспостереження. За словами Краснової, четвертого січня співробітники Головного управління Нацполіції Херсонської області вилучили одну з цих відео — з домофона.

"Коли ми приїхали до відділу поліції, флешку з цим відео опечатали і нікому не показали", — розповідає адвокат.

Друзі вбитого кажуть, що планують звернутися до охоронної фірми, щоб отримати відео з камер спостереження будинків, у яких сталася стрілянина. За їх словами, записи повинні зберігатися близько тижня.

"Ми вже нікому не віримо", — говорить Олена Чебукіна, мати вбитого.

Нагадаємо, вбивство іранського генерала Сулеймані вилилося в карикатуру на Путіна: фото.

Як повідомляв Знай.uа втікали "на моря": підозрюваних у вбивстві дівчат у Києві схопили в Одесі.

Знай.uа писав, вбивство дівчат у новорічну ніч в Києві: з'явилися фото двох підозрюваних, копи йдуть по гарячих слідах.