Державна служба з надзвичайних ситуацій закликала українців не запускати петарди і феєрверки на православне Різдво 7 січня.

За словами рятувальників, у період новорічних і різдвяних свят значно збільшується кількість інцидентів. Найчастіше це пов'язано з тим, що люди не дотримуються правил пожежної безпеки, у тому числі при використанні піротехніки.

"1 січня в реанімаційне відділення обласної лікарні з опіками обличчя та переломами черепа і кістки правого ока госпіталізований 40-річний житель села Миколаївка Ємільчинського району Житомирської області. Як з'ясувалося, чоловік запалив салют, однак останній різко вибухнув", - повідомили в ДСНС.

Новорічний феєрверк, фото: vezha.vn.ua
Новорічний феєрверк, фото: vezha.vn.ua

Уточнюється, що в багатьох населених пунктах країни введено заборону на використання піротехніки до завершення бойових дій на Донбасі, оскільки вибухи можуть завдати шкоди людям з посттравматичним синдромом.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, чому кияни безкарно запускали феєрверки.

Як повідомляв портал Знай.uа, у новорічну ніч ялинки перетворилися на непотрібний "баласт" – торговці кинули сотні зелених красунь посеред вулиць Одеси.

Також портал Знай.uа писав, що "найвтомленіша" новорічна ялинка України стала хітом мережі.