Організатори міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA пояснюють, що говорити про серйозні речі з дітьми можна граючись або переглядаючи разом мультфільми. В рамках всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу, вони презентували 3 тематичних анімаційних ролики для дітей та батьків.

Документальні мультфільми демонструють реальні історії дітей, які змогли захиститися від онлайн-цькувань. Ці історії були зібрані на конкурсі, а режисерів обрало незалежне журі.

До проекту було залучено режисера Дениса Сполітака, який з документальною анімацією працював вперше. А режисерка та художниця-аніматорка Діана Денис зізналася, що тема кібербулінгу дуже близька, бо їй лише 20 років і вона сама ще зовсім недавно була підлітком та спостерігала випадки цькувань в онлайні. ЇЇ ролик "Mr. Nox"закликає не ігнорувати погрози в онлайні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Історію про кібербулінг 16-річного Дмитра Федоренка, який написав для мультфільму реп і начитав його, помістили у ролик художниця-аніматорка Тереза Яковина та режисер Юрій Юдін.

Перші українські антикібербулінгові мультфільми радять показувати у школах з навчальною ціллю. Метою цих роликів є показати дітям, що вихід завжди є і не варто соромитися за подібних обставин, а звертатися по допомогу до дорослих поки ситуація не стала небезпечною.

Нагадаємо, раніше львівських школярів частують круасанами у обмін на щоденники: Бандера б зацінив

Як повідомляв портал "Знай.ua", поголені голови, форма СС і травля газом: діти показали скандальну виставу про в'язнів Освенцима

Також "Знай.ua" писав, кращі з найкращих у світ: українські школярі підкорили Японію на олімпіаді з математики