У цьому році пенсії українці будуть отримувати зігдно із вимогами одразу двох пенсійних реформ, а в профільному Комітеті Верховної Ради анонсували чергове підвищення пенсійного віку.

Зокрема, зміняться вимоги щодо страхового стажу для отримання пенсії. Для тих, кому виповнюється 60 років мінімально необхідний страховий стаж складатиме 27 років. І ця вимога продовжить підвищуватись — у 2028 році вона складатиме вже 35 років.

З березня 2020 року із заробітків українців почнуть відраховувати “другу пенсію” - таким чином розпочнеться перехід на накопичувальну систему. Кожен робітник повинен буде поповнювати особовий рахунок, а роботодавець на цей же рахунок буде перераховувати суму, на 1 відсоток від зарплати більшу, ніж робітник.

Пенсіонери
Пенсіонери
fakty.ua

Також першого липня мінімальна пенсія зросте на 74 гривні та становитиме 1638 гривень, а 1 грудня зросте до 1769 гривень. Крім того, у березні пенсії індексують за формулою “50% від інфляції + 50% від зміни середньої зарплатні за минулий рік” - таким чином пенсії можуть збільшитись ще на 12 відсотків.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також підвищать пенсії для тих пенсіонерів, які мають мінімум 30 років страхового стажу для жінок та 35 — для чоловіків. Вони становитимуть 4723 гривні.

Нагадуємо, що в цьому році в Україні зменшать суми субсидій на оплату за комунальні послуги.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дорогі цигарки, космічні штрафи та дешевий газ: до чого українцям готуватися у 2020 році.

Також "Знай.ua" писав, що з нового року в містах платитимуть за комуналку менше: Гончарук сказав, кому пощастило.