Старий новий рік - ще одне улюблене свято українців. Ніч з 13 на 14 січня ще називається Васильєвим вечером, в честь пам'яті святителя Василія Великого, архієпископа Кесарійського, зарахованого до лику святих. В цю ніч дуже дієві ворожіння та ритуали.

Зазвичай господарі накривають святковий стіл! Після трапези виходять на балкон або на вулицю і стріпують скатертину, повторюючи при цьому 3 рази:

Скільки крихт на скатертини, стільки багатства і щастя в наш дім!

Підметіть чисту квартиру новим віником, нехай буде символічне підмітання, але все-таки пройдіть по всіх кутках. Підмітати треба за годинниковою стрілкою, потім у точно такому ж напрямку окропити стіни святої води. У процесі такої "прибирання" треба повторювати такі слова: "Як пил прилипає до віника, так гроші до хати раби Божої (ім'я) прилипають, сили зі мною небесні, так прибудуть".

Ритуал повторити тричі, починати треба в Старий Новий рік опівночі з 13 на 14 число. Ритуали на Старий Новий рік 2020: на гроші, любов, удачу

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Різдво, фото: IGotoWorld
Різдво, фото: IGotoWorld

Опівночі з допомогою великої кількості паперу спаліть у відрі курячі кісточки. Зарийте попіл в землю, можна в квітковий горщик і скажіть: "Попіл до землі, щастя до мене" Потім полийте водою з талого снігу і промовте: "Вода до попелу, удача до мене. Як попіл і вода знайшли своє місце в світі, так би і удача знайшла своє місце у мене в будинку".

Якщо ви робили маніпуляції не на вулиці, а вдома у квітковому горщику, то квітка треба буде винести на церковну площу і залишити там. Ритуали на Старий Новий рік 2020: на гроші, любов, удачу

За добу до Старого Нового року пов'яжіть на ліву руку стрічку з натуральної тканини. Після 12 годин зніміть її і спаліть в металевому блюді, примовляючи:

Стрічку знімаю, біду від себе отлучаю.

Стрічка згорає, мене від туги звільняє.

Стрічці тліти, мені здороветь.

Амінь.

В 12 годин відкрийте двері будинку, станьте на порозі, можна навіть стати всією сім'єю і скажіть:

Новий рік йде, несе удачу!

Можна у тості перерахуват ивсе погане, що трапилось у минулому році і афірмувати себе таким чином лише на позитив цьогоріч.

Напередодні святкування, якщо вирішили затіяти прибирання, не забудьте у воду додати кілька крапель ефірного масла. Хочете вийти заміж і чекаєте в гості передбачуваного нареченого? Додайте у воду масло апельсина.

Після прийняття водних процедур лийте на себе воду і читайте змову:

Як солодка вода тече, і мене омиває, так і гроші до мене течуть, прилипають.

Як тече річка Йордан і всім її води вистачає, так і до мене багато добра прибуває.

Воді текти, мені добро берегти.

Після цього зберіть гроші, покладіть в красивий горщик і поставте в темне місце. Не забувайте іноді трясти горщик, а грошики показувати повному місяці.

Дуже добре для залучення грошей в будинок саме на старий Новий Рік палити зелені та золоті свічки, а для залучення любові – рожеві і червоні.

Нагадаємо, вертеп, Різдвяний дідух і колядки: найкращі святкові фото з України та світу. 7 січня мільйони християн східного обряду по всьому світу святкували Різдво Христове за юліанським календарем.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям розкрили маловідомі обряди на Святвечір: катуляли на підлозі хліб і трусили дерева.

Також "Знай.uа" писав, звільненим з полону українцям нікуди йти з "Феофанії": що буде з колишніми полоненими.