Іран дав Україні доступ до місця падіння літака української авіакомпанії МАУ в Тегерані, а також до "чорних скриньок". Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко на брифінгу в п'ятницю, 10 січня.

Він підтвердив, що зараз українська сторона отримує повну підтримку від Ірану. Як відомо, в Тегеран вилетіло близько 50 представників з України.

"Вони технічними засобами намагаються реконструювати літак, щоб зрозуміти, що з ним сталося. Ми отримуємо повне співробітництво від іранської сторони. Іранська сторона допомагає нам, ми отримали доступ до деталей літака, так і до місця падіння. Поліція забезпечує безпеку цього місця, хоча там спочатку мали доступ місцеві, що ускладнювало розслідування", - сказав Пристайко.

За його словами, українська команда фахівців отримала доступ до чорних скриньок.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Також ми отримали доступ до записів диспетчерів з Центру управління польотами в аеропорту Тегерана і нашими пілотами. Зараз ця інформація аналізується", - повідомив глава МЗС.

Пристайко додав, що станом на сьогодні вдалося зібрати ДНК у всіх родичів загиблих в авіакатастрофі.

Проте він не прокоментував версію про збиття літака іранськими ракетами.

Авіакатастрофа МАУ в Ірані, 24 канал
Авіакатастрофа МАУ в Ірані, 24 канал

"Ми не відкидаємо жодну з версій. Всі версії розглядаються. Наше головне завдання - це абсолютно справедливо і неупереджено встановити причини цієї трагедії, якщо хтось винен - знайти винних", - пояснив міністр.

Пристайко також не підтвердив інформацію про те, що місце аварії розчищали бульдозерами.

Нагадаємо, що український літак МАУ помилково збила іранська ракета, - ЗМІ.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, всі версії трагедії.

Також Знай.ua писав, що в мережі з'явився перший відеоролик з "чорним ящиком" літака МАУ.