У Києві вирішили змінити тарифи на паркування. Вже декілька років поспіль тарифи не змінювали, тепер у планах столичної влади збільшити його як мінімум до 50 грн/год і обмежити по часу, але для перегляду тарифу у мерії поки немає повноважень.

У центрі Києва вартість паркування залежить від зони і становить – від 5 до 10 гривень на годину.

За інформацією КМДА, протягом року кількість автомобілів у столиці збільшилася на 15%, а це близько 150 тисяч автомобілів. Тому місті посилюється проблема нестачі місць для паркування.

Штрафи за паркування
Штрафи за паркування

"Одна з основних причин такого приросту пов'язана із завезенням і легалізацією "евроблях"", – пояснив начальник інспекції по парковці і заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Дмитро Рахматуллін.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Коли розробляли транспортну модель Києва у 2014-2015 роках, в столиці було 213 автомобілів на 1000 жителів. Зараз – вже більше 300 автомобілів. А зараз, як пояснив чиновник, міський трафік просто катастрофічний. Дороги, мости, транспортні вузли перевантажені, плюс транзитний транспорт – місто на таку кількість авто просто не розраховане.

Евакуатор забирає легковик
Евакуатор забирає легковик

"У підсумку ми маємо якусь гру в рулетку: не оштрафували за несплату – виграв 100 грн. Оштрафували – сплатив 100 гривень за день паркування. Тому ми хочемо ввести обмеження за кількістю допустимих годин парковки в залежності від зони, наприклад, тільки на 2-3 години в центрі. Тариф за паркування повинен бути збільшений в центральній частині міста суттєво – як мінімум до 50 гривень на годину. Також повинні бути збільшені і штрафи", – запевняє Дмитро Рахматуллін.

За словами чиновника, протягом 2019 міськими паркувальними інспекторами з метою покарати порушників винесено 6111 постанов. Загальна сума штрафів виписана на 2 млн 529 тис. 150 грн. З них сплачено квитанцій на більш 1,75 млн грн. Відсоток оплати становить 65%.

Нагадаємо, у Дніпрі п'яний водій "спокушав" копів провести з ним час у сауні.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Одеській області неадекватна мати жорстоко побила 4-річного сина у супермаркеті на очах у покупців.

Також портал Знай.uа писав, що у Кривому Розі на Дніпропетровщині випадкова перехожа знайшла немовля в під'їзді багатоквартирного будинку.