Стало відомо, що в українських школах з'явиться нова посада. Старшокласникам буде допомагати вибирати майбутню професію так званий "кар'єрний радник". Про це повідомила міністр освіти і науки України Ганна Новосад в інтерв'ю "РБК-Україна".

Анна Новосад

Так, за словами Новосад, школярі не рідко помиляються у виборі майбутньої професії.

"Тому ми починаємо працювати над професійною орієнтацією в школах. Зокрема, хочемо зробити введення в професію, розповідати про спеціальності. Це має бути невід'ємною частиною програми. І починати треба десь у шостому-дев'ятому класі", - розповіла міністр.

Наголошується, що відповідні функції буде виконувати "кар'єрний радник". Він буде допомагати з професійною орієнтацією.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В українських школах з'явиться нова посада

Нагадаємо, що в Україні створили мультфільми про захист від кібербулінгу, показавши реальні історії дітей.

Як повідомляв портал Знай.ua, до першого вересня 2020 року Міністерство культури України збирається запустити роботу безкоштовної онлайн-платформи для вивчення української мови.

Також портал Знай.ua писав, що Міністерство освіти України продовжить реформувати школу, а також має намір серйозно взятися за вищі навчальні заклади.