Небезпечне виверження може статися як протягом кількох годин, так і через кілька днів. На Філіппінах вулкан Таал викинув стовп попелу, планується евакуація 200 тис. людей, пише Bloomberg.

Фахівці зафіксували тремтіння землі, навколо вулкану, який тривав близько півтори години. Після цього територію навколо Попокатепетлю сколихнув землетрус, потужністю 1,4 по шкалі Ріхтера. Вулканологи оголосили "жовту" стадію небезпеки. Наближатися до вулкана заборонено.

Рівень небезпеки підвищений до четвертого, передостаннього. Найвищий рівень небезпеки - п'ятий - оголошують перед самим виверженням вулкана.

"Чиновники наказали закрити довколишні школи і урядові установи, як тільки вони почали евакуювати тисячі людей, попереджаючи, що щонайменше 200 тисяч людей можуть бути змушені покинути свої будинки", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Виверження вулкану Етна // фото з Twitter
Виверження вулкану Етна // фото з Twitter

В даний час уряд Філіппін евакуювало вже вісім тисяч осіб. У Манілі тимчасово призупинив роботу міжнародний аеропорт імені Ніно Акиноу, скасовано близько 170 рейсів.

Нагадаємо, мільйони людей відчули гнів стихії на собі: країну поглинає лава, друге потужне виверження.

Як повідомляв портал "Знай.ua", танкер Glard-2 під прапором Росії в п'ятницю, 10 січня, зіткнувся з риболовецьким човном у Чорному морі біля узбережжя Туреччини.

Також "Знай.ua" писав, що астрономи виявили нове джерело загадкових сигналів із глибин космосу: хто і що нам намагається сказати.