Українцям підвищили мінімальний рівень заробітної плати. Однак попри це, Україна значно відстає в оплаті праці від зарплат у країнах-сусідах.

У Міністерстві економіки порівняли зарплати в України та в інших країнах Східної Європи. Зарплати у нашій країні значно нижчі, про що свідчать дані Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, наведені в дослідженні "Огляд ринку праці".

Середня зарплата в Україні, за даними відомства, в третьому кварталі 2019 року становила 382 євро в еквіваленті. Водночас у Латвії цей показник – 1 091 євро, тобто у 2,9 раза вище, у Польщі – 1 143 євро, що в три рази вище, а в Чехії – 1 310 євро, або в 3,4 раза вище.

Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки
Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки

При цьому рівень безробіття в Україні залишається найвищим у порівнянні з цими ж країнами. Для громадян 15-70 років він склав 7,3%. Тоді як у Чехії – 2,1%, у Німеччині – 3,1%. Хоча є і європейські країни, де питання безробіття стоїть гостріше, ніж в Україні, – це Іспанія, Італія і Франція.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки
Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки

В Мінекономіки відзначили високі темпи зростання зарплат в Україні – внаслідок підвищення мінімальної зарплати, посилення конкуренції між роботодавцями за співробітників і позитивної динаміки розвитку економіки в цілому. Проблемою, за даними відомства, є те, що темпи зростання реальної заробітної плати продовжили істотно перевищувати темпи зростання продуктивності праці.

Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки
Огляд ринку праці, сайт Мінекономіки

Відомо, що Кабмін прогнозує уповільнення темпів зростання реальної зарплати українців протягом 2020-2022 років. Так, зростання зарплат становитиме 10,1% у 2020 році до 7,5% у 2021 році та до 7,2% у 2022 році.

Нагадаємо, що магія чисел: як дата народження впливає на долю людини.

Як повідомляв Знай.ua, Іран примушує родичів загиблих пасажирів МАУ "закрити роти": "Якщо хочете отримати тіла...".

Також Знай.ua писав, що астрономи знайшли зірки, куди може "переселитися" людство: ось вона, наша нова домівка.