Нашому блакитного дому — Землі завдяки впливу Сонця вдалося розвиватися по-особливому. Близько 4 мільярдів років Сонце робило все для того, щоб у нас з'явилося життя. Астрономи припустили, що зірки, подібні йому, будуть головними кандидатами під час пошуку потенційно населених світів.

Про це пишуть британські наукові видання.

Сонце
Сонце

За словами вчених близнюки Сонця далеко не найкращий варіант. Гарними цілями є помаранчеві карлики. Дані зірки не надто гарячі, не надто холодні і, перш за все, не надто активні.

Планета, Rediska
Планета, Rediska

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В Чумацькому Шляху проживає приблизно в три рази більше помаранчевих карликів, ніж таких зірок, як наше Сонце. Близько тисячі з них розташовані в межах 100 світлових років від нас. Помаранчеві карлики живуть від 15 до 45 мільярдів років, а наше Сонце, яке зараз знаходиться вже на півдорозі свого життєвого циклу, 10 мільярдів років, і його порівняно висока швидкість еволюції незабаром зробить Землю практично безлюдною.

Планети, Uwalls
Планети, Uwalls

Зірки сонячного типу не дозволяють атмосфері планети довго залишатися стабільною. Приблизно за один-два мільярди років Земля виявиться на розігрітому краю жилої зони Сонця, так як воно поступово ставатиме яскравішим і гарячішим. В результаті наша планета почне висихати, втрачаючи свою нинішню атмосферу і океани.

Нагадаємо, неймовірно милі панди влаштували веселі ігрища на снігу: це фото точно підніме вам настрій.

Як повідомляв Знай.uа мільйони людей відчули гнів стихії на собі: країну поглинає лава, друге виверження.

Знай.uа писав, астрономи виявили новий джерело загадкових сигналів з глибин космосу: хто і що намагається сказати нам.