Міністерство освіти й науки України на 2020 рік запланувало багато новацій, направлених на підвищення якості освіти, покращення умов для вчителів, викладачів, учнів та студентів. Серед очікуваних змін — обов’язкове ЗНО з математики,

Про це розповіла міністр освіти й науки України Ганна Новосад у студії "Сніданку з 1+1".

Відомо, що цей рік в Україні оголошено роком математики. І саме у 2020 році математика буде серед обов’язкових предметів ЗНО, яке складатимуть абітурієнти. За словами Ганни Новосад, хоча ЗНО з математики і стане обов’язковим, але його результати не впливатимуть на вступ на гуманітарні спеціальності.

Ганна Новосад, 24 канал
Ганна Новосад, 24 канал

"Так, у 2020 році математика буде серед обов’язкових предметів ЗНО. Але щоб ні у кого не було страху, для вступу у вищі навчальні заклади цей сертифікат з математики необхідно буде подавати лише на ті спеціальності і програми, які при вступі цього вимагатимуть. Припустимо, якщо дитина складе математику не дуже добре, то на її вступ - якщо вона виступатиме на гуманітарний напрямок - це не впливатиме. Тому давайте перестанемо боятися і почнемо готуватися", - пояснила міністр.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Міністерство освіти по затвердженій програмі вже розробило демонстраційні тести з математики, які кожен охочий може побачити на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, що магія чисел: як дата народження впливає на долю людини.

Як повідомляв Знай.ua, Іран примушує родичів загиблих пасажирів МАУ "закрити роти": "Якщо хочете отримати тіла...".

Також Знай.ua писав, що астрономи знайшли зірки, куди може "переселитися" людство: ось вона, наша нова домівка.