В традиціях Православної церкви відзначають пам'ять Сильвестра, що був папою Римським. А в народі було своє свято, пов'язане з курми, василіском і курчимям каменем. Тому у дня багато назв, наприклад «Сильвестр» або «Селевестрів день», або ж по-іншому - «Куряче свято», «Свято куреня».

Сильвестр Перший спочатку був римським єпископом протягом 20 років в IV столітті. Його зараховують до перших святих проповідників, але не мучеників. Сильвестр був сином християн, став священиком, а потім терпів репресії за те, що ховав убитих. В іншому про його життя дуже мало даних.

Свята 15 січня, фото: Хризма.рф
Свята 15 січня, фото: Хризма.рф

Чого не можна робити 15 січня

В цей день суворо заборонено стригти волосся. Особливо небажано, щоб це робила мати дочці чи жінка сама на собі. Тоді воно не тільки не буде рости, але і життя може стати коротше. Крім того, так як день має пряме відношення до курей, то краще не їсти курятину, м'ясо будь-якої птиці, та й від інших видів м'яса краще відмовитися. Їх можна замінити рибою, бобовими або грибами. В іншому випадку ваш дім надовго втратить щастя.

Народні прикмети на 15 січня

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Приказки і прикмети

  • Є повір'я, за яким людина, що народилася сьогодні, може стати хорошим птахівником.
  • Якщо ви захворіли, не хвилюйтеся, за прикметою ви скоро видужаєте.
  • Якщо в цей день рано прокинулися півні, то варто чекати потепління, а в іншому випадку - зміни погоди.
  • Купання гусей і качок на Сильвестра обіцяє відлигу, а снігова буря - морози.
  • Якщо ви побачили, що сорока ховається під дах, то чекайте снігу.
  • 15 січня курки рано вклалися спати, значить мороз стане ще сильніше.
  • Помітили в Сильвестрів день місяць з гострими краями, значить наближається сильний вітер, а якщо з м'якими - завірюха.

Як повідомляв Знай.ua, є кілька способів дізнатись свою долю. І для цього не потрібно кожен день дивитися гороскопи. Просто дізнайтеся, що на вас чекає, за допомогою магії чисел.

Також Знай.ua писав, що астрономи назвали нову планету-кандидата, куди може переселитися людство. Про новий дім писали британські наукові видавництва.

Нагадаємо, що зараз рік Пацюка, а ще тепер відомо, як дізнатися, чи є «щурами» ваші друзі, і як розпізнати серед знайомих справжніх товаришів.