Працюючі українці ризикують залишитися без пенсій. Так, уже через 8 років тільки половина 60-літніх зможе вийти на пенсію, інші ж будуть змушені працювати до 63-65 років.

Мінсоці заявили, що:

  • 45% українців, які досягли 60-річчя, через вісім років будуть змушені працювати до 63 і 65 років;
  • Україна входить в топ-15 країн з найгіршою демографічною ситуацією;
  • без реформ в охороні здоров'я, створення високооплачуваних легальних робочих місць і скорочення смертності, вже в 2050-му населення скоротиться на 28%;
  • Кілька років роботи без оформлення можуть позбавити права на пенсію.

Пенсіонери, фото: p.ridna.ua
Пенсіонери, фото: p.ridna.ua

Головною проблемою українців є те, що вони працюють неофіційно і їздять на заробітки за кордон. Вже зараз спостерігається величезний дефіцит у Пенсійному фонді.

"Змінилася структура зайнятості. Можна стверджувати, що стаж тих, хто виходить на пенсію, буде щорічно скорочуватися. Тут ціла сукупність факторів – з 2004-го почали враховувати тільки той стаж, за який роботодавці платили внески. Також держава вирішила не платити за студентів. А якщо з магістратурою навчання у вищому навчальному закладі може займати 5-6 років, заробити на пенсію стає ще складніше", – розповідає вчений, старший науковий співробітник Інституту демографії і соцдосліджень Лідія Ткаченко.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Відомо, що місяців, яких не вистачає до стажу, що можна купити. Однак це раціонально робити тільки в тому випадку, якщо розмір виплат при виході на пенсію складе більше 2 тисяч гривень.

Нагадаємо, як отримати пенсію, коли пенсіонера не стало.

Як повідомляв Знай. ua, українцям показали важливу формулу, чий гаманець стане "товщі".

Також Знай. ua писав, що в Україні зміниться порядок виходу на пенсію.