Журналіст Дмитро Бергер для порталу "Хвиля" написав про те, як "корисні дурники" підривають престиж України за кордоном і допомагають російському президенту Володимиру Путіну в розколі суспільства.

"У грудні 2019 року Перший заступник голови Українського Інституту Національної Пам'яті Аліна Шпак видала такі вказівки Коховській міськраді.

Монумент "Тачанка", Хвиля
Монумент "Тачанка", Хвиля

Монумент "Тачанка" та "Дівчина в шинелі" встановлені з метою героїзації боротьби Червоної Армії на Каховському плацдармі в ході радянсько-української війни і встановленні радянською владою на території України. … зазначені пам’пам'ятники є символікою комуністичного тоталітарного режиму, оскільки присвяченим подіям, пов’пов'язані з діяльністю комуністичної партії, з встановленням радянської влади на території України, переслідування учасників боротьби за незалежність України в ХХ сторіччі то підлягають обов'язковому демонтажу.

Тут я трохи оху… здивувався. Для початку з того, що нібито історична установа офіційно визнає білу армію барона Врангеля українською.", - пише журналіст.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Володимир Путін, фото: Reuters
Володимир Путін, фото: Reuters

"В головах ідеологів пам'ятники можуть служить двом цілям: пропаганді або поклонінню. Але коли "Тачанку" відкрили в 1967 році, я пам'ятаю, як її всі їздили дивитися. Самі, тому що це цікаво, це вражає, дає відчуття руху, майже польоту, трансцедентальне відчуття чогось більшого, ніж просто візок з чотирма кіньми, глибокої історії, кудись в античність. І жодна людина не вигукнула, "Ой, дивіться, комуністична ідеологія!". Здається, я до указу пані Шпак взагалі не зв'язував ідеологію з монументом, присвяченому кабріолету, який робили німецькі колоністи. На завершення потрібно сказати, що якщо цей прецедент не є приводом закрити тоталітарний Інститут Пам'яті, то я не знаю що є. Якщо через неосвіченність корисних Путіну дурників, а, можливо, і завдяки їхньому свідомому саботажу, соціальна та політична ситуація в Україні погіршиться, то це й ваша провина. Це завжди ваша особиста вина.", - підсумував автор.

Нагадаємо, українці розгромили Зеленського через новорічний мюзикл: "Ковбасна риторика".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський прибрав своїх губернаторів Львівщини і Закарпаття: чиновники відреагували дивно.

Знай.uа писав, назвала українців "каструлями": фанатка Путіна цинічно Ради облила брудом, тепер не відмитися.