За словами британських вчених, вплив алкоголю після 40 років має набагато гірші та серйозніші наслідки ніж в 20-30 років.
За даними з сайту "НовостиЮ" це можна пояснити тим, що з віком органи які відповідають за перероблення алкоголю починають працювати гірше та довше, що означає більшу затримку шкідливих речовин у організмі.

Для чого вживають алкоголь? Для підвищення настрою?
Однак це ще можливо у молодості, з роками це все може перетворитися в пригніченість, гнів, сором та депресію.

Є і хороша новина. Якщо відмовитися від алкоголю, то робота мозку відновиться через півроку, звісно за умови, якщо не настала залежність, якої позбутися вкрай важко.

Спиртне тако негативно впливає на зовнішній вигляд: зневоднення шкіри її лущення і утворення мішків під очима.
Також медики відзначають, що регулярний прийом спиртного призводить до виснаження клапанів серця і як результат до проблем із серцем.
Можливий також розвиток хронічного почервоніння шкіри - розацеа. Та збільшення видимості венозної сітки на шкірі.

Що стосується печінки, то цироз перестав бути хворобою алкоголіків, все частіше її діагностують у людей середнього віку, які час від часу «просто перебирають» зі спиртним. В молодості печінку може трохи обрости жиром, однак після 40 років цей жир починає запалюватися, з'являються рубці, печінку стискається, що призводить до цирозу.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До того ж, потрапляючи в організм етанол розпадається на ацетальдегід, який має негативну здатність затримуватися в організмі та викликати онкологічні захворювання.
А люди які при тому полюбляють палити можуть отримати рак роту і глотки.

Нагадаємо, раніше за даними експертів, найчастіше жителі столиці помирають від хвороб системи кровообігу


Як повідомляв портал "Знай.ua", вже декілька десятиліть, за словами лікарів, деякі види онкологічних захворювань стрімко “молодшають”


Також "Знай.ua" писав, що при постійному чханні з закритими ротом і носом виникнуть проблеми з вухами