В 2020 році у зв’язку із змінами в українському законодавстві відбудеться суттєве здорожчання тютюнових виробів, повідомляє газета “Сегодня”.

З 1 січня 2020 року акциз на тютюнові вироби в Україні виріс на 20 відсотків та становить 1213 гривень за 1000 цигарок. Відповідно, середня ціна однієї пачки з нинішнього року становить 45 гривень.

Також на ціни на тютюнові вироби можуть вплинути зміни в законодавстві, зокрема закон від 4 жовтня 2019 року, яким встановлюється вимога до виробників продавати цигарки дистриб’юторам за ціною не вище ніж 80 відсотків від максимальної роздрібної, а максимальна націнка для оптової та роздрібної торгівлі цигарками має становити 7 та 13 відсотків відповідно.

цигарки
цигарки

Але ціна для кінцевого споживача зросте лише на суму акцизу, тому раптового здорожчання цигарок можна не боятись. Це підтверджують економічний експерт Борис Кушнірук та виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

“Що стосується реального зростання для споживачів, то щороку це 20 відсотків, згідно із нашими зобов’язаннями з ЄС. Євросоюз наполіг на тому, щоб ми піднімали свої ціни на тютюнові вироби до європейського рівня. І за декілька років ми прийдемо до того, що наші ціни на цигарки будуть такими самими, як в сусідів” Олег Пендзін

Нагадуємо, що експерти передбачають, що у цьому році рівень інфляції в Україні значно перевищить минулорічний рівень.

Як повідомляв портал Знай.uа, в 2020 році ряд товарів подорожчає через інфляцію, врожай і попит.

Також портал Знай.uа писав, що українці масово продають долари і євро і скуповують гривню.