Українське військо потрапило до престижного рейтингу армій світу видання Global Firepower, зайнявши 29 сходинку зі 137.

Результати Global Firepower оприлюднено на сайті видання. Армії різних країн світу оцінювалися за 55 показниками, вравувалося кількість зброї, кількість військової техніки та чисельність армії.

Експерти також враховували в рейтингу й такі важливі чинники, як транспортна інфраструктура, військовий бюджет, доступ до нафти тощо.

Варто зауважити, що Українські збройні сили в цьому році опустилися на одну сходинку - у 2018 ЗСУ були на 28 позиції цього рейтингу. Цікаво, що до 2014 року Україна в рейтингу Global Firepower перебувала на 21-й позиції.

У той же час топ-10 в списку найсильніших армій світу очолили США, Росія, Китай, Індія, Франція, Японія, Південна Корея, Великобританія, Туреччина і Німеччина.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, українська армія випробувала новітню артилерійську установку "Богдан"- першу вітчизняну систему озброєння стандарту НАТО

Як повідомляв портал Знай.ua, воїни ЗСУ зворушливо привітали українців з Новим роком

Також Знай.ua писав, Зеленський підписав указ, згідно з яким на строкову службу до ЗСУ призватимуть громадян, починаючи з 18 років.