У селі Жидичин Волинської області протоієрей Володимир Гелета, який нещодавно стріляв у натовп, спробував пограбувати храм, повідомляє Facebook-сторінка “Чернецтво Волині”.

Як повідомляється, 17 січня Гелета заліз на дзвінницю храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, та намагався вкрасти металеві предмети. Коли його помітили, то замкнули в одній з кімнат дзвінниці та викликали поліцію. В цей час Гелета намагався вибити двері та нецензурно лаявся.

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА З ПРИВОДУ НЕЗАКОННОГО ПРОНИКНЕННЯ В ПАМ’ЯТКУ АРХІТЕКТУРИ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗНАЧЕННЯ С.ЖИДИЧИН 17 січня 2020 року о 00:20 Храмова служба внутрішньої безпеки с. Жидичин зафіксувала незаконне проникнення невідомої особи на територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця Православної Церкви України с. Жидичин. Невідомий проник в приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети. Особою, яка вчинила протиправні дії, виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму с. Жидиичн Володимир Гелета. Для уникнення будь-яких провокацій на місце події була викликана поліція. Зловмисника було заблоковано у приміщенні дзвіниці до моменту прибуття слідчо-оперативної групи. Протягом 15 хв до моменту прибуття екіпажу Патрульної поліції зловмисник намагався вибити двері, погрожував, вживав нецензурну лексику. Побачивши працівників поліції, які прибули за викликом, екс-настоятель пішов на безпрецендентний ризикований для його життя та здоров’я крок і здійснив стрибок з другого поверху дзвіниці. Всі ці дії відбувалися безпосередньо на очах поліції. В такий спосіб, очевидно, зловмисник хотів уникнути факту фіксації незаконного проникнення у будівлю. У результаті невдалого стрибка чоловік отримав травму ноги у вигляді відкритого перелому. До моменту прибуття карети швидкої допомоги, правоохоронці невідкладно і фахово надавали першу допомогу потерпілому. За результатами надзвичайної ситуації працівниками поліції було складено відповідні протоколи, взяті свідчення очевидців. Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі. Чекаємо об’єктивного розслідування згаданого вище інцеденту.

Geplaatst door Чернецтво Волині op Vrijdag 17 januari 2020

Коли правоохоронці прибули до храму, крадій в рясі, намагаючись втекти, вистрибнув з вікна другого поверху та зламав ногу. А в лікарні, куди доправили священика, він порушив ще одну заповідь — сказав лікарям, ніби-то зламав ногу в себе вдома.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадуємо, що минулого року Гелета обстріляв з пістолета натовп вірян, які чергували біля храму після спроби його підпалу.

Як повідомляв Знай.uа глава РПЦ Кирило закликав віруючих до скромності, забувши про свою резиденцію, яхту та елітні годинники.

Знай.uа писав, московський священик образив донька воїна ЗСУ: "Слуга диявола...", жорстке відео.