Як відомо, 19 січня, у християн Хрещення Господнє, в 2020 році цей день випав на неділю. Це світле свято — одне з найголовніших і найважливіших для віруючих. Однак, навіть ті люди, які практично не ходять до храмів й не здійснюють молитовних обрядів, приходять до водоймищ й занурюються до ополонки.

Є давнє повір'я, що такий ритуал змиває з людської душі всі гріхи. Саме тому Православна Церква України звернулася з "руйнування міфу".

Публікація ПЦУ, Facebook
Публікація ПЦУ, Facebook

"Не від кількості води залежить святість і ступінь отриманих дарів Божественної благодаті, а від того, як ви наближаєтеся до Господа, від вашого способу життя, ваших змін в душі, віри, ваших справ. І нарешті: Церква не забороняє пірнати в зимову воду, це право і вибір для кожного. Головне — не перетворювати таке купання на якийсь магічний ритуал, привід до пияцтва, гордості або засудження ближнього — наприклад, того, хто ж вирішив зануритися в ополонку, щоб випробувати своє тіло.", - пишуть представники ПЦУ в мережі Facebook.

Нагадаємо, на Волині священик пограбував церкву і стрибнув з дзвіниці, - кадри паркуру в рясі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа Хрещення Господнє 19 січня: диякон розповів, що потрібно робити в свято — це не день "ополонки".

Знай.uа писав, "Православний вермахт": Патріарх Кирило вийшов на службу у фашистських хрестах.