У ці хвилини, 19 січня, в аеропорту "Бориспіль" проходить дуже сумна подія. Мільйони українців спостерігають церемонію вшанування пам’яті загиблих внаслідок катастрофи літака "Міжнародні Авіалінії України" в Ірані.

Скріншот, фото з facebook

Церемонія прощання із загиблими в Ірані
Церемонія прощання із загиблими в Ірані

Під супровід музики живого оркестру загиблих з усіма почестями зустрічають на батьківщині - виносять із літака і домовинах, обшитих кольорами українського прапору і заносять у ритуальні автомобілі.

В аеропорту зібрались президент України Володимир Зеленський і представники Офісу президента, а також рідні загиблих українців. Попрощатися з загиблими можна з 13:00 до 19:00.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Церемонія прощання із загиблими в Ірані
Церемонія прощання із загиблими в Ірані

У присутніх очі на мокрому місці, це справжня втрата для країни. Автомобілі колоною із загиблими у супроводі поліцейських направились від літака до рідних і близьких людей.

Українці у коментарях щиро співчувають трагедії і зазначають, що за останні 30 років такого не показували жодного разу.

Українці вшановують пам’ять загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані | Стрім

До України повернули тіла жертв авіакатастрофи літака МАУ в Ірані — в аеропорту «Бориспіль» відбувається церемонія вшанування пам’яті загиблих

Geplaatst door hromadske.ua op Zondag 19 januari 2020

Президент МАУ Євгеній Дихне написав у Facebook, що сьогодні особливий день для всієї країни.

"Це особливий день не тільки для колективу МАУ, рідних загиблих, а й для всіх численних співвітчизників. Наші янголи заслуговують на особливе вітання вдома. Пропоную завтра 19 січня об 11:00 усім українцям, де б ви не були, натиснути автомобільний сигнал у знак солідарності з усією країною, яка готується попрощатися з безневинними українцями... втраченими в небі Ірану. Будь ласка, долучайтеся до нашої почесної "варти" на "прильоті" екіпажу PS 752", – закликав він.

Нагадаємо, що президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне у своєму інтерв'ю поділився подробицями з зустрічі.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські фахівці знайшли сліди від ракет, якими в Ірані був збитий літак авіакомпанії Міжнародні авіалінії України.

Також портал Знай.ua писав, що генерал іранської армії зробив заяву за збитим українським пасажирським літаком.