Міністр освіти Ганна Новосад заявила про те, що в Україні очікується масове закриття вищих навчальних закладів. Зокрема, за словами міністра, кількість університетів може зменшитися втричі. З нового року в Україні запрацювало нове правило, згідно з яким університети будуть фінансувати за принципом показників їх ефективності. Це, за словами Новосад, призведе до того, що слабкі вищі навчальні заклади перестануть працювати, адже вони не зможуть функціонувати без належного державного забезпечення.

Ганна Новосад, Міністерство освіти і науки
Ганна Новосад, Міністерство освіти і науки

Нагадаємо, раніше Ганна Новосад оскандалилася заявою про маленьку зарплату. Виявилося, що жінці не вистачає 36 тисяч гривень на місяць, щоб утримувати дитину та відкладати на майбутнє. За її словами, раніше, на посаді керівника директорату у Міністерстві освіти вона отримувала на 10 тисяч більше. Треба сказати, що українці в соцмережах бурхливо відреагували на таку заяву міністра, адже мінімальна зарплата в Україні складає лише трохи більше 4 тисяч гривень.

Нагадаємо, що на Закарпатті оголосили війну шкільним туалетам на вулиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр освіти і науки України Ганна Новосад збентежила українців постом у Facebook.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, що за 10 років в Україні зменшилася кількість студентів майже вдвічі.