У понеділок, 20 січня, по всій Україні відзначають День захисника Донецького аеропорту. Про це повідомляє "Сьогодні".

Донецький аеропорт

Так, донецький аеропорт Прокоф'єва після реконструкції у 2012 році виявився справжньою пам'яткою тимчасово окупованої Росією Донецька. Реконструйований, "посилений" новим терміналом, він був готовий приймати 1,1 мільйона осіб на рік. В ніч з 25 на 26 травня 2014-го повітряні ворота Донецька відкрилися війні. Аеропорт був захоплений озброєними бойовиками, а потім його відбили військові. З того самого моменту історія аеропорту червоною смугою пройшлася по долях тисяч громадян України.

В результаті, рівно п'ять років тому, 20 січня 2015 року, донецький аеропорт Прокоф'єва перестав існувати в якості військової позиції. Він остаточно занурився в руїни, проте ще кілька днів військові продовжували утримувати територію вже зруйнованого аеропорту. 242 дня розділяють на дві дати – 26.05.2014 і 20.01.2015, і вже рівно п'ять років відділяють нас від тих подій.

Річниця боїв за ДАП, Сьогодні

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський звернувся з гучною заявою до захисників Донецького аеропорту, які відзначають День пам'яті "кіборгів".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна вшанувала пам'ять героїв, які боролися, захищаючи Донецький аеропорт.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський взяв участь у заходах з вшанування пам'яті військовослужбовців, які в цей день 2015 року загинули при обороні Донецького аеропорту.