Підібрати ім’я новонародженому маляті – непросто. Адже ім’я людини впливає на її долю. На вибір імені дитини впливають і традиції родини, і модні віяння, і національні, релігійні погляди, і навіть політичні погляди батьків. При виборі імені особливе значення має й пора року, в яку народилася дитина.

Мін'юст оприлюднив список найпопулярніших імен, якими українці називали своїх дітей у 2019 році. У цей перелік потрапили як звичайні імена Анастасія, Діма, так і рідкісні - Хауля і Стратон.

Немовля, 24 канал
Немовля, 24 канал

В 2019 році найпопулярнішим жіночим ім'ям стала Злата. Також великою популярністю серед українських батьків користувалися такі імена, як Анастасія, Марія, Вероніка, Кіра, Соломія, Мілана і Варвара.

Хлопчиків у минулому році любили називати наступними іменами: Дмитро, Тимофій, Артем, Марко, Захар, Назар, Роман, Матвій. Крім того, батьки також називали своїх дітей екзотичними іменами, такими як Саватій, Ілай, Хауля, Вардгес і Молфрида.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

В сюжеті ТСН психолог Марія розповіла, що дала своїм дітям незвичайні імена. Так у її молодшої дочки ім'я Есфір. Вона розповіла, що це перське ім'я, яке походить від слова зірка. Також у неї є ще дві дівчинки – Фіра і Версавія. Дані імена є давніми біблійними іменами.

Коли люди чують такі рідкісні імена, то дивуються, і дорослі не можуть їх відразу запам'ятати, але діти швидко запам'ятовують. Досить часто батьки при виборі імен орієнтуються на політиків або улюблених акторів, країн, тварин, або навіть рослин.

Дівчаткам дають такі імена як Джульєтта, Сталіна, Болівія, Вірджинія, Меліса, Акація, Олівія, Клеопатра, Афіна, а хлопчикам – Арнольд, Стефан, Остін, Бруклін, Лев, Вовк, Сокіл. При цьому біблійні імена Єва, Ісая, Августин, Адам ніколи не виходять з моди.

За словами астролога Яніни Массини, найголовніше, щоб вибір імен не було забавою. Батькам необхідно добре подумати і підготувати список імен, якими вони б хотіли назвати дитину.

Нагадаємо, Фрота, Фея, Ангел і Спартак: якими унікальними іменами "нагородили" новонароджених киян в 2019 році.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі.

Також "Знай.ua" писав, що міністр навколишнього середовища Японії Сондзиро Коїдзумі взяв відпустку на три місяці, щоб доглядати за своїм новонародженим сином.