Міністр оборони України Андрій Загоротнюк висловився проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі. Він зазначив, що розведення сил суперечить мінськими угодами.

"Ми виступаємо проти розведення по всій лінії, адже такий шлях є хибним і таким, що суперечить самій суті Мінських угод. З ким розлучитися, якщо вони мають роззброюватися? Насправді, є багато причин, але це основне. Це як різні треки, які не збігаються", - сказав Загороднюк.

Він пояснив, що розведення сил на території протяжністю 410 км може зайняти роки.

Донбас
Донбас
inbusiness.kz

"А як можна роками проводити розведення? Воно перейшло б у заморожений конфлікт. А нам категорично не підходить визнання замороженого конфлікту. Деякі політики говорили і зараз кажуть: давайте визнавати це замороженим конфліктом. Це і є неправильний шлях, тому що він фактично фіксує узгодженні з ситуацією, яка є зараз, і каже: ну все, це нам підходить, це нам не підходить формально, але ми погоджуємося, що нехай так воно і буде", - додав міністр.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Міністр пояснює, що у разі, якщо Мінські угоди будуть виконуватися, то в суцільному розведенні по всій лінії не буде сенсу.

"Цю війну можна завершити - вони повинні просто виконати Мінські угоди і піти", - додав Завгороднюк.

Нагадаємо, міністр Путіна Лавров налетів на Зеленського з-за Донбасу.

Як повідомляв Знай. ua, як оцінюють війну на Донбасі західні експерти.

Також Знай. ua писав, що у Мінську анонсували нове розведення військ і назвали умови виборів на Донбасі.