Громадянин України 15 років не платив аліменти своїй доньці і заборгованість зросла майже до мільйона гривень. Однак тимчасова заборона в'їзду за кордон і управління автомобілем змусив чоловіка платити за рахунками.

Про резонансний випадок повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

"Щомісяця, починаючи з березня 2005 року, батько зобов'язувався платити 1/4 частину своїх доходів на потреби дочки. Однак завдяки дієвим методам впливу, а саме: тимчасової заборони виїзду за кордон і керування транспортним засобом, чоловік заплатив дочки всю суму боргу 883 616,09 гривень", - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Нагадаємо, що у 2020 році у зв'язку з новим розміром прожиткового мінімуму збільшили також і розмір аліментів. Так, мінімальний розмір аліментів буде становити: для дітей до 6 років – 889,5 гривень, а для дітей у віці від 6 до 18 років – 1109 гривень.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у цьому році державним бюджетом передбачено підвищення соціальних виплат на дітей. Зокрема, вони будуть змінюватися протягом року.

Також портал Знай.uа писав, що в базах даних прикордонників є інформація про близько 120 тисяч людей, яким обмежили виїзд з України за несплату аліментів.