Беручи швидкий дрібний кредит, потрібно бути дуже уважним для того, щоб не стати жертвою нової шахрайської схеми, повідомляє портал РБК-Україна.

Як відомо, для того, щоб отримати швидкий кредит, потрібно лише заповнити в інтернеті заяву, додати до неї своє фото з розгорнутим паспортом. Деякі сайти також вимагають скан паспорта та реквізити рахунку чи картки.

кредитне шахрайство
кредитне шахрайство

Ці дані перехоплюють аферисти, які на них відкривають такі самі кредити, але в інших організаціях, а потім жертві приходить повідомлення про наявність заборгованості по кредиту. Якщо людина відмовляється сплачувати цю заборгованість, співробітники компанії починають дзвонити та погрожувати її родичам та друзям, а також можуть передати борг колекторським компаніям.

Зазвичай, шахраї беруть в кредит невеликі суми, для яких не потрібна особиста присутність та не треба підписувати документів. Поліція в таких випадках безсила, тому єдиний спосіб не стати жертвою цієї схеми — уважніше ставитись до особистої інформації та не передавати скани та фотографії документів третім особам через інтернет.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, що в Україні з’явились підроблені банкноти номіналом у 200 гривень зразка 2007 року.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, "ПриватБанк" попередив своїх клієнтів про нові схеми шахраїв.

Також портал Знай.uа розповідав про те, що українці знайшли спосіб перетворити купюру в 1000 гривень на засіб заробітку.