Відомий український журналіст, головний редактор порталу "Хвиля" і політичний оглядач Юрій Романенко спробував пролити світло на інформацію щодо нового договору "Укрзалізниці" та німецької компанії "Deutsche Bahn", передає Politeka.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Юрія Романенка в своєму Telegram-каналі Romanenko Dreams&Nightmare Show.

Укрзалізниця, фото: m.day.kyiv.ua
Укрзалізниця, фото: m.day.kyiv.ua

"Гончарук заявив, що УЗ передадуть в управління Дойче Бану на 10 років. Тобто наш інфраструктурний монополіст піде під зовнішнє управління. Це означає, що наш уряд визнає, що нездатний керувати економікою і великими інфраструктурними об'єктами. Питання - а на х@я нам тоді такий уряд? Може тоді простіше відразу перейти під управління німцям? І заощадити? І ось тут ми впираємося в тисячолітню проблему, яку не можемо вирішити із часів до Київської Русі. Як говориться, "земля наша велика і щедра, а порядку в ній немає; та й ідіть княжити і володіти нами. 1000 років по одному і тому ж колу з граблями.", - пише Романенко.

Потяг Deutsche Bahn
Потяг Deutsche Bahn
AFP/Scanpix/LETA

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто нагадати нашим читачам, що уряд хоче віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління на 10 років "Укрзалізницю". Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, на "Українському сніданку" в Давосі.

Меморандумом про співпрацю "Укрзаліниці" і "Deutsche Bahn"
Меморандумом про співпрацю "Укрзаліниці" і "Deutsche Bahn"

"Так, ми хочемо віддати німцям на 10 років в управління залізницю. Це экосистемное рішення, яке повинне показати, що Україна безпрецедентно відкрита для інвестицій, для світу, для нових стандартів", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, Подоляк знайшов тривожні сигнали на виступі Зеленського в Давосі: "Тріщить по швах".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський прибув до Ізраїлю, Путін — слідом за ним: відео та деталі імовірної зустрічі.

Знай.uа писав, "Продаж або...": в Україну заходить найуспішніший ж/д оператор Європи, долю Укрзалізниці вирішено.