День студента (Тетянин день)

Сьогодні відзначають цікаве свято. Тетянин день поєднує в собі і православне свято, і народні традиції і прикмети, і День студента. Дату обрали, тому що в цей день заснували Московський університет. Влада тоді вважала, що раз Тетяна означає «засновниця», то для цього відмінно підійде день мучениці Татіани. Пізніше, вирішили, що вона протегує студентам. А сам день стали офіційно святкувати за указом Миколи I. Московський університет настільки важливий, тому що тоді це був єдиний навчальний заклад такого високого рівня. До речі, мати його засновника теж звали Тетяна. А так як дітей, народжених 25 січня прийнято називати саме цим ім'ям, то й день народження вона святкувала в цю дату.

Народні прикмети на 25 січня

В Україні День студента відзначають двічі. Один пов'язаний зі старою традицією відзначати Тетянин день 25 січня, а другий – Міжнародний день студента, який відзначають 17 листопада. За традиціями студенти святкують свій день дуже шумно, проводять різні гуляння, влаштовують концерти і зазивають шару.

Новий рік за місячним календарем

У цьому році Китайський Новий рік потрапляє на 25 січня. Це одне з найважливіших свят у Китаї і взагалі в місячному календарі. Його відзначають протягом 15 днів і обов'язково під час другого молодого місяця після сонцестояння. У багатьох країнах цей день – державне свято і весела подія. На новорічну вечерю прийнято збиратися разом і готувати побільше страв. Є повір'я, що за столом у цю ніч також перебувають духи предків. У багатьох країнах ще й влаштовують традиційні гуляння, часто костюмовані.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Свята 25 січня, фото: Sputnik Грузия
Свята 25 січня, фото: Sputnik Грузия

Православні свята:

  • Субота по Богоявленні.
  • Тетянин день - день пресвятої мучениці Тетяни, яка постраждала за віру.
  • Святителя Сави, архієпископа Сербського.
  • Акафистной; Попской (Иерейской); "Годувальниця" - ікон Божої Матері.

Тетянин день, Бабин кут

Православні християни сьогодні вшановують мученицю Татіану Римську. Святу дуже шанували і було багато різних традицій і заборон для даного дня. Найстарша жінка в сім'ї повинна були спекти коровай, який є символом сонця. Його потім дають по шматочку кожному члену сім'ї. Якщо дівчинка народилася в цей день, то вона буде чудовою господинею і мрією для будь-якого чоловіка.

Як повідомляв Знай.uа, можете залишити паспорт вдома в серванті, він більше не потрібен.

Також Знай.uа писав, в Україні під підозрою на коронавірус вже є три людини.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила ще один спірний закон. Українці вже придумали йому назву.