Український уряд планує найближчим часом ввести компенсацію за затримку виплати зарплат або пенсій українцям. Про це стало відомо після засідання Кабінету Міністрів, йдеться в Telegram каналі прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Так, Кабмін ініціює здійснення компенсацій українцям у випадку затримок з виплатами. Відомо, що законопроект буде подано на розгляд до парламенту. Це питання обговорювалося на засіданні уряду в п'ятницю, 24 січня.

Пенсіонери
Пенсіонери
comments.ua

Для усунення корупційних ризиків встановлено вичерпний перелік грошових доходів громадян, за порушення термінів виплати яких проводиться компенсація:

- пенсії або щомісячне довічне грошове утримання;

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

- соціальні виплати;

- стипендії;

- заробітна плата (грошове забезпечення);

- сума індексації грошових доходів громадян.

При цьому про механізм подібних компенсацій поки що нічого не пояснюється.

скріншоти

Нагадаємо, Державна казначейська служба оприлюднила нові рахунки IBAN для зарахування податків, які запрацювали з 1 січня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховній Раді запропонували дозволити окремим жінкам виходити на пенсію з 50 років.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві завдяки новій формулі розрахунку вартості опалення сума у платіжках за грудень зменшилася на 22-23%.