Міністр закордонних справ Ірану Мухаммед Джавад Заріф заявив, що військовий, який причетний до аварії українського літака МАУ, перебуває у в'язниці.

Про таке він розповів в інтерв'ю для германського видання Der Spiegel.

Варто відзначити, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей. Пізніше з'ясувалося, що до цього причетний Іран, який після численних доказів визнав свою провину в збиті українського судна.

Аварія літака МАУ
Аварія літака МАУ

Нині ж в Ірані заявили, що військовослужбовець, що збив літак через технічну несправність знаходиться у в'язниці, щоправда, вони цим вкрай незадоволені.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

"Майже 32 роки тому США збили іранський пасажирський літак. На сьогодні вони досі не принесли офіційних вибачень. Американський офіцер, який був відповідальний за його знищення, навіть отримав медаль. Тим часом іранець, який збив український літак, зараз знаходиться у в'язниці", - заявив міністр закордонних справ.

Аварія літака МАУ
Аварія літака МАУ

Нагадуємо, що іранський генерал Алі Амір Хаджізаде пояснив, що удар по пасажирському борту МАУ стався через технічний збій, а не через помилку особового складу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії.

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка, і що відомо