Цього року зима так і не настала. Українці з нетерпінням чекали метеорологічної зими, яка засніжить, і заморозить, але цього не трапилось.

Прогноз на 2020 рік

Цьогорічна зима може стати унікальною

Вперше за 139 років спостережень, станом на 27 січня, в Україну досі не завітала метеорологічна зима.

Директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Олександр Косовець каже, що температура повітря цієї зими у Києві навіть не опустилась нижче -10 °С.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Мінімальна температура повітря цієї зими в Києві не опускалася нижче -5,3 °С, а в листопаді 2019 року – -9,7 °С, тобто різниця у 4,4 °С. Поки нинішня зима має найвищі мінімальні температури за роки спостережень", – підкреслив він.

Прогноз на 2020 рік

За історію спостережень поки ще не було безсніжних зим. Менше всього опадів було зафіксовано в Києві взимку 1996-1997 років – приблизно 7 см снігу, а найбільше – в 1970 році, тоді на початку березня в Києві випало 82 см снігу.

Як вплине на природу

Поки що в аномальній зимі немає нічого критичного. Таке бачення висловив директор Київського еколого-культурного центру, еколог Володимир Борейко. За його словами, в Україні відбувається зміна меж усієї зими. Поступово березень і початок квітня стають "зимовими місяцями".

"Проблема для працівників сільського господарства може бути тільки у випадку, якщо сніг не випаде взагалі, але я сподіваюся, що зима ще своє візьме – буде багато снігу і морозу", – сказав еколог.

Нагадаємо, що вчені з Нідерландів напророкували кліматичну катастрофу для Європи.

Як повідомляв портал Знай.ua, у 2020 році у зв'язку з новим розміром прожиткового мінімуму збільшили також і розмір аліментів.

Також портал Знай.ua писав, що весь 2019 рік в Україні визнали найтеплішим за всю історію спостережень, а початок січня 2020 року все ще не проявив справжніх зимових морозів.