Вчені розповіли, що продовжити життя на 10 років цілком реально завдяки регулярним фізичним вправам та здоровому харчуванню. Такі висновки зробили вчені Гарвардського університету та Амстердамського університету прикладних наук.

Старість, Вести
Старість, Вести

Для дослідження були взяті дані більше ста тисяч 50-літніх людей, які були здоровими. Далі за їх станом медики спостерігали понад 20 років.

Вчені ретельно слідкували за учаснниками і їх станом. Хто хворів серцево-судинним захворюванням, у кого з'явився рак або діабет другого типу, а також, в якому віці з'явилася хвороба і скільки в підсумку прожив учасник дослідження.

Старість, Alev
Старість, Alev

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Експерти визначили основні фактори ризику здоров'я завдяки експерименту.

Фактори ризику для здоров'я:

  • паління
  • вживання помірної кількості алкоголю
  • нездорове харчування з великою кількістю жиру або цукру
  • низьку фізичну активність
  • зайву вагу.

Таким чином, стало відомо, що людина, якій виповнилося 50 років, може розраховувати на 10 "здорових років".

Жінки, у яких були повністю корисні звички - прожили в середньому 84,4 року. А жінки, які не дотримувалися цих правил прожили 73,7 роки.

Чоловіки, які вели здоровий спосіб життя прожили в середньому 73,5 року, проти 81,1 року, тих, хто не мав корисних звичок.

Нагадаємо, кожна цигарка — шлях до шизофренії. Як паління вщент руйнує психіку людини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні зросте вартість сигарет.

Також "Знай.ua" писав, що англійська королева Єлизавета II відкрила секрети довголіття.