Чи задумувались ви коли-небудь, як англійська Королева незважаючи на свій поважний вік, залишається у досить хорошій формі?! І після 90 веде активний спосіб життя, при цьому вигладає просто вражаюче.

Гени

Мати Королеви Єлизавети прожила 101 рік, бабуся і прабабуся - 85-89 років відповідно. Генетики переконані, що в такому випадку ймовірність довголіття різко збільшується, коли ваші дідусі подолали рубіж в 70 років, а бабусі дожили до 80-ти.

королева Єлизавета ІІ
королева Єлизавета ІІ


Відмова від куріння

В оточенні Королеви всі курили – і сестра, і батько відповідали модним тенденціям того часу, коли куріння не вважалося пороком, а було явищем прогресивним і навіть модним для жінок. Але Єлизавета з молодості була принциповою противницею нікотину. Навіть виходячи заміж за принца Філіпа вона поставила умову шлюбу – відмова з його боку від куріння. Принц прийняв умову, з тих пір не викуривши жодної сигарети і проживши вже 94 роки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Любов до вина

Єлизавета II п'є систематично випиває по 1-2 келиха вина. Перевагу королівська особа віддає білому сухому, яке самим позитивним чином впливає і на стан серцево-судинної системи і на колір шкіри.

Дієта

За розповідями екс-персональних кухарів королівського двору, королева досить аскетична в своїх смакових пристрастях. Вона віддає перевагу курки, приготованої на грилі з овочевим салатом. Вона зовсім не їсть крохмалевмісні продукти, борошняне і вкрай рідко дозволяє собі десерти.

Щасливий шлюб

Королівський шлюб триває вже 68 років! Філіп постійно підкреслює, що завжди підтримував Королеву-дружину, брав діяльну участь у вихованні 4-х дітей. І подружжя стверджують, що за майже сім десятків прожитих разом років вони жодного разу не посварилися всерйоз.

Фізична активність

Незважаючи на поважний вік, Королева постійно гуляє в парку по 2 години в день, двічі на тиждень займається верховою їздою та частина робочого дня варто спеціально для підтримки м'язів в тонусі.

Здоровий сон

Єлизавета II спить обов'язково спить 7 годин на добу, встаючи в один і той же час — в 7-30 її будять, якщо вона не встала сама. Суворий режим дня королева вважає обов'язковим для підтримки здоров'я .

Розумова активність

Королева постійно читає – це щоденний ритуал. Вона уважно стежить за обстановкою у світі, відповідає на урядові звернення і листи простих громадян, знайомиться з новинками літератури.

Благодійність

Давно відомо, що люди, які безкорисливо допомагають іншим, живуть довше – їм знайоме почуття власної корисності, радості від здійснення благої справи, яка суттєво знижує рівень стресу в організмі. Все це в комплексі сприятливо позначається на здоров'я.

Єлизавета II
Єлизавета II

Оптимізм

Піддані і наближені до королівського двору Англії стверджують, що Єлизавета практично завжди перебуває у піднесеному настрої. Якщо доводиться по якомусь приводу прогніватися, вона швидко остигає і не дозволяє собі сумувати або впадати в тугу.

Нагадаємо, вельмишановний Гаррі ледь не вбив улюбленицю Єлизавети ІІ: деталі випадку, який роками зберігався у Букінгемському палаці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Єлизавета II приголомшила світ несподіваним образом.