До ранку понеділка число загиблих від пневмонії, викликаної новим коронавірусом 2019-nCoV, у Китаї перевищило 80. Всього в країні невідомим досі вірусом заражені близько трьох тисяч людей, 460 перебуваають у тяжкому стані.

Лікарі в Китаї обстежують ще майже 6 тисяч пацієнтів з підозрою на пневмонію від нового вірусу. Найбільше смертей - у провінції Хубей, адміністративний центр якої, місто Ухань, є епіцентром поширення захворювання.

Експерти Центру контролю і профілактики захворювань Китаю встановили, що джерелом зараження є дикі тварини, яких продавали на міському ринку. До словами, в Україні також нещодавно виявили пташиний грип на Вінничині.

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

Новим вірусом можна заразитися під час його інкубаційного періоду, він триває до 14 днів. Інформація про новий коронавірус поки обмежена. Лікарі не мають уявлення, які ризики для людини може викликати мутація вірусу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Влада Китаю веде посилену боротьбу з поширенням інфекції. Понад 56 мільйонів людей у 18 містах провінції Хубей фактично перебувають під карантином.

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

Випадки зараження вже є у більш як 10 країнах, але від пневмонії померли лише хворі в Китаї. В Україні поки жодного підтвердженого випадку зараження немає.

Нагадаємо, що у мережі з'явився відеоролик, який демонструє те, що насправді відбувається в лікарнях Китаю, де лютує смертельний коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.