У січні багато українців, які проживають в будинках з централізованим опаленням очікували, що в платіжках за грудень буде ціна за опалення нижче, як і обіцяв уряд. Однак ціна стане ще вищою.

Крім того, виявилося, що перерахунку ціни за жовтень і листопад за опалення також не буде. Тобто, по суті, те, що обіцяв уряд для українців щодо опалення виконано не буде.

Платіжки за комуналку, Etcetera.media
Платіжки за комуналку, Etcetera.media

Варто нагадати, що у 2019 році уряд Гончарука обіцяв, що з нового року ціна на опалення для населення стане на 23% дешевше у порівнянні з минулим опалювальним сезоном. Проте вже у січні Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) повідомила, що ціна газу підвищилася до 6,91 грн/куб. м без вартості транспортування.

Таким чином, при перерахунку ціни за опалення вона не тільки не стала нижче, але й збільшилася. тобто в столиці кубометр газу з січня 2020 року варто 7,25 грн, або на 23 коп. менше, ніж рік тому, а в "місті корабелів" – 8,25 грн, або на 77 коп. більше торішньої ціни. Перерахунків цін за жовтень і листопад не буде, оскільки неможливо зробити це з урахуванням законодавства України.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Тарифи на опалення, фото: Уніан
Тарифи на опалення, фото: Уніан

Нагадаємо, раніше як платити за газ у 2020 році і не переплатити - нові правила

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям можуть компенсувати затримку пенсій і зарплат: кому пощастить

Також "Знай.ua" писав, що на пенсію в 50 і "знижка" на комуналку? Слуги народу дали надію українцям, хто в "білому списку"