Народні депутати від фракції “Слуга народу” Кирило Нестеренко та Дмитро Чорний, а також позафракційний Антон Поляков зареєстрували у Верховній Раді законопроект про допомогу “Матерям-героїням”.

Нова ініціатива, зокрема, передбачає виплачувати жінкам, які мають почесне звання “Мати-героїня”, соціальну допомогу в розмірі десяти прожиткових мінімумів, тобто 21 тисячу гривень.

Також пропонується надати жінкам із цим званням право на позачергове отримання житла, право виходу на пенсію в 50 років за наявності стажу не менше 15 років. Також передбачається щомісячна доплата у розмірі 50 відсотків від пенсії, щорічні безкоштовне медичне обслуговування, диспансеризацію та путівку до санаторію. А також — один раз на рік безкоштовний проїзд в будь-яку точку України та 50% знижки за комунальні послуги.

Верховна Рада, фото: 24 канал
Верховна Рада, фото: 24 канал

Варто зазначити, що звання “Мати-героїня” може отримати жінка, яка народила та виховала до восьмирічного віку щонайменше п’ятьох дітей, створивши для них найкращі умови для всебічного розвитку.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадуємо, що найближчим часом Кабінет міністрів може ввести компенсації для українців за затримки виплат зарплат та пенсій.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховній Раді запропонували дозволити окремим жінкам виходити на пенсію з 50 років.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві завдяки новій формулі розрахунку вартості опалення сума у платіжках за грудень зменшилася на 22-23%.