У понеділок, 27 січня, у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Наразі по всій Україні відбуваються численні заходи стосовно вшанування жертв цієї страшної трагедії.

Варто зазначити, що Генеральна асамблея ООН ще у 2005 році прийняла Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що "Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…". Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

Голокост, фото з вільних джерел

Зауважимо, що масове винищення євреїв та людей інших національностей розпочалося ще у 1933 році та тривало до 1945 року. Протягом цього часу Німеччиною було створені численні "табори смерті", де різноманітними моторошними методами, серед яких найбільш розповсюджений був газ, вбивали беззахисних євреїв та циган.

Голокост, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Наразі жертвами Голокосту вважаються 6 мільйонів євреїв у Європі, де разом з 4,5 мільйонами дорослих, було знищено 1,5 мільйона дітей. В Україні за цей час загинуло близько 1,5 мільйона євреїв та понад 4 мільйони українців та представників інших національностей. Однак слід підкреслити, що ці числа є умовними, адже повних поіменних списків жертв цієї страшної трагедії немає.

Нагадаємо, Голокост - одне з найжахливіших злочинів в історії людства. Це вища міра порушення прав людини – масове вбивство мільйонів безневинних людей тільки за те, ким вони народилися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні випустили інтерактивний підручник про Бабин Яр. Вчителі та учні зможуть на прикладі матеріалів виставки та документального фільму про Бабин Яр розглянути проблемні питання, пов'язані з пам'яттю про жертви Другої світової війни.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про Бабин Яр. Жертвами кривавих розстрілів німецьких катів стали понад 30 тисяч осіб.