В Україні через спалах грипу та ГРВІ масово закриваються школи. Спалахи грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій призвели до того, що в 9 областях країни оголошено карантин.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

карантин
карантин

Донецька область

У 59 школах Донецької області повністю зупинено навчання, а в дев'яти школах — частково. На карантин повністю було закрито школи в Добропіллі, Покровську, Селідово, Мирнограде, Новогродовці, Лимані і Мангушському районі. Частково - у Маріуполі та Краматорську.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Волинська область

У семи волинських школах вже призупинили навчання. На карантин закрили школи в Камінь-Каширському, Маневицькому, Луцькому та Горохівському районах. За словами завідувачки відділу обласного лабораторного центру Ірини Енжиєвської, перевищення епідемічного порогу захворюваності зафіксовано у Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському районах і в Нововолинську.

Луганська область

З 28 січня усі школи і садочки Сєвєродонецька йдуть на карантин. Очікується, що освітній процес відновиться за тиждень.

Одеська область

А в Одесі з 28 січня загальноосвітні школи закриваються на двотижневий карантин. З минулого тижня рівень захворюваності на ГРВІ зріс майже на 30%, що на 7,6% перевищує епідемічний поріг.

Лікарня, фото - Уніан
Лікарня, фото - Уніан

Сумська область

Тут 15 шкіл закривають на карантин через високі показники захворюваності на грип та ГРВІ. Епідеміологічний поріг перевищено у Кролевецькому, Недригайлівському, Сумському, Тростянецькому районах, а також у містах Суми і Лебедин.

Вінницька область

За станом на 27 січня у Вінницькій області на карантин закрили 13 шкіл. Навчання призупинили в освітніх установах Тиврівського, Тульчинського, Хмільницького та Жмеринського районів.

Рівненська область

Поки "рекордсменом" за кількістю закритих шкіл є Рівненська область. Тут на карантин закрили 39 навчальних закладів.

Запорізька область

До кінця січня на карантин закрито всі школи і дитячі садки в Бердянську. В результаті зростання захворюваності припинено роботу 51 класу в 27 школах Запорізької області, з яких 23 навчальних заклади Запоріжжя, а також школи Василівського, Вільнянського, Запорізького та Чернігівського районів.

Житомирська область

У Житомирі школи закрили на карантин через різке зростання кількості хворих на грип та ГРВІ ще минулого тижня. Тут карантин триватиме до 5 лютого.

Нагадаємо, Пальчевський закликав Зеленського прийняти термінові заходи через коронавірус.

Як повідомляв Знай.uа коронавірус з Китаю поширюється зі швидкістю світла, кількість загиблих зростає щохвилини.

Знай.uа писав, коронавірус в Китаї: мільйони людей терміново евакуювали із зон небезпеки.