Українка Олександра працює з листопада у місті Ухань у Китаї моделлю, а через коронавірус не може повернутися додому.

Про те, що відбувається у місті Ухань Олександра Волкова розповіла на своєму Інстаграм каналі. Наразі вона бажала б повернутися додому, але у посольстві повідомили, що евакуацію міста не планують, а покидати його на даний момент заборонено.

У кінці лютого планувала летіти додому. Розповідає, що все почалося із нетипової пневмонії ще з минулого року. Тоді не було паніки і усі китайці вели себе звично спокійно.

"Поки що сидимо вдома. Залишити місто не можемо. Дзвонимо в посольство. Кажуть, евакуацію не планують, але ситуація стає все гіршою", - написала у своєму Instagram українка Олександра Волкова, яка виявилася заблокованою в китайському місті Ухань.

Місто Ухань, фото з Інстаграм

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

В середині січня в Китаї почалася паніка, адже у WeChat поширювалася інформація про вірус, який може бути смертельним. 23 січня розпочався справжній хаос. На телефони почали приходити смс-розсилки, що з 10 ранку увесь громадський транспорт закритий, аеропорт та вокзали також. Місто повністю ізолювали і ввели карантин.

Роботодавці закликали сидіти вдома і запастися про всяк випадок їжею, адже була ймовірність того, що продуктів харчування у місто завозити не будуть. У магазинах продавалося усе і за лічені години полиці стали напівпустими.

Аптеки переповнені, власники заборонили покупцям входити у середину перегородивши входи столами, аби купляти можна було лише з вулиці. За декілька годин місто просто вмерло. Вулиці стали порожніми, а центр міста взагалі не бачить людей декілька днів. Також не можна пересуватися районами, адже місто ізольоване і перекрите.

Нагадаємо, що у Китаї зафіксований перший смертельний випадок від коронавірус серед лікарів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", пацієнтів з коронавірусом 2019-nCoV позначають на карті світу червоним кольором.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.