У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2792 про заборону використання учнями мобільних телефонів не в навчальних цілях. Документом пропонується внести доповнення в закони України "Про вищу освіту" та "Про загальну середню освіту".

Автором законопроекту став народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. Він переконаний, що дітям не вистачає живого спілкування та телефони шкодять навчального процесу.

"Діти не повинні витрачати час на свої смартфони або планшети. Очевидно, що інтернет дає величезні переваги. Але якщо діти перебувають в соціальних мережах або комп'ютерних іграх досить довго, то їм не вистачає часу, щоб поговорити з батьками, зайнятися спортом, зробити домашнє завдання або пограти з друзями", – йдеться у пояснювальній записці.

Українські школи, фото: dostup.pravda.com.ua
Українські школи, фото: dostup.pravda.com.ua

Народний депутат пояснив, що відповідна практика є в деяких країнах, де школярі не носять телефони на навчання або ж не користуються ними в стінах навчального закладу. На думку Гончаренка, заборона на використання гаджетів з доступом в інтернет може скоротити випадки інтернет-буллінга і вирішить питання з крадіжками смартфонів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Законопроектом пропонується встановити заборону на використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, всіма учасниками навчально-виховного процесу під час проведення навчальних занять, за винятком використання таких пристроїв в освітніх цілях і дітьми з особливими освітніми потребами. Порядок користування мобільним зв'язком та іншими гаджетами в закладах загальної середньої освіти визначається керівниками цих закладів за участю учнівського та батьківського та інших органів самоврядування", – йдеться у законопроекті.

Нагадаємо, українські школи терміново закривають на карантин.

Як повідомляв Знай. ua, Олена Зеленська в Ізраїлі перейняла цінний досвід роботи з "особливими" дітьми.

Також Знай. ua писав, що у Дніпрі школи масово закривають на карантин, медики попереджають про найстрашнішому.