Американська та ізраїльська преса вже пишуть, що вірус - штучний і бойовий. Уханьский інститут вірусології був відкритий в січні 2018 року. Лабораторії був привласнений вищий рівень безпеки — четвертий. Там проводилися експерименти з найбільш небезпечними мікроорганізмами, які можуть викликати смертельні захворювання, наприклад, вірус Ебола. І якщо ядерні випробування контролюють, то біологічні проконтролювати неможливо.

Вірус з Китаю \\ фото Getty Images
Вірус з Китаю \\ фото Getty Images

Лабораторій 4-го рівня в світі зовсім мало. А Уханьский інститут в Китаї - єдиний у своєму роді. Умови роботи та заходи безпеки - суворі. Дослідники зобов'язані переодягатися, приймати дезінфікуючий душ до і після використання лабораторного обладнання. В лабораторію працівників допускають лише в герметичних скафандрах.

Коронавірус з Китаю, фото rovego

На будівництво та облаштування інституту було виділено 44 млн доларів. Для Китаю - це дуже багато.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Ідея створення високотехнологічної лабораторії BSL-4 з'явилася в китайських властей після спалаху епідемії атипової пневмонії в 2002-2003 роках. Тоді вірус забрав життя понад 800 осіб. Тому в Китаї вирішили створити передовий центр, який займеться боротьбою з новими вірусними захворюваннями, а також буде зберігати "очищені штами вірусів".

Коронавірус з Китаю, фото rovego

Але Уханський інститут вірусології займався не лише пошуком ліків від небезпечних хвороб. Лабораторія брала участь у секретній держпрограмі створення біологічної зброї. Про це розповів колишній офіцер розвідки Ізраїлю Дені Шохам.

Вчені створили щось неймовірне, схрестивши гени вірусів змії, летючої миші, верблюда та гірської квітки. І упустили. Погано, що новий коронавірус діє не на одних лише співробітників секретної вірусної лабораторії і тих, хто їх контролює.

Нагадаємо, що у мережі з'явився відеоролик, який демонструє те, що насправді відбувається в лікарнях Китаю, де лютує смертельний коронавірус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.