День мобілізації проти загрози ядерної війни

Це дуже важливе свято зачіпає не менш важливі теми, які все ніяк не вирішуються багато років. Його відзначають багато країн світу в день, коли прийняли Делійську декларацію. Вона закликає припинити гонку ядерного озброєння і скоротити кількість ядерної зброї, щоб потім у принципі його повністю усунути. Цю декларацію прийняли теж 29 січня, але в 1985 році в Нью-Делі. Тоді радилися між собою Індія, Мексика, Греція, Танзанія, Аргентина і Швеція. Вони її і підписали. З того часу й кажуть офіційно про всі жахи ядерної війни і як важливо не допустити її ніяким чином.

Зараз у багатьох країн є ядерна зброя, хоча її і заборонено застосовувати, в пам'ять про події в Хіросімі і Нагасакі в 1945-м. Але найстрашніше те, що деякі країни просто відмовляються від своїх зобов'язань по роззброєнню або ж намагаються знайти обхідні шляхи, як повністю не відмовлятися від такої потужного зброї.

Свята 29 січня, фото: u-f.ru
Свята 29 січня, фото: u-f.ru

Васант Панчамі, Сарасваті Джаянті

В цей день в Індії прославляють богиную знань Сарасваті. Інші слова означають наступне: Васант – Весна, Панчами називають п'ятий день зростаючої місяця в місяці Мага (січень або лютий). Вважається, що це день народження богині і початок весняного сезону. Якщо дивитися по міфології, то вона – дочка Шиви, а також є Шакті (дружиною) Брахми. Сарасваті вважають повним втіленням знань, освіти і мудрості, а також саме вона створила писемність і наділила людей промовою і освіченістю. Зазвичай її представляють, як білу жінку в білому платті на білому лотосі з білими намистом і квітами. Кожна з її чотирьох рук позначають інтелект, розум, его і прбужденность. Хоча це свято не національний, але школи закривають, школярі прикрашають місця богослужінь та допомагають з приготуваннями. А в самих школах заздалегідь на кілька тижнів влаштовують конкурси, змагання та дискусії. А призи за них видають саме сьогодні.

Свята 29 січня, фото: wix
Свята 29 січня, фото: wix

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Православні свята:

  • Поклоніння верігам, сковавшим апостола Павла.
  • Праведного Максима Тотемського, пресвітера.
  • Пісний день.

Петро – полукорм

В цей день відзначають Поклоніння верігам святого Петра, а на Русі обов'язково дивилися, чи залишилися ще запаси до врожаю для себе і для домашніх тварин. За погодних прикмет дивилися чи буде мороз, він прийде, якщо дме північний вітер. Але якщо у цей день морозно, то влітку буде сильна спека.

Народні прикмети на 29 січня

Як повідомляв Знай.uа астрологи повідомили, що вже через місяць життя деяких людей докорінно зміниться.

Також Знай.uа писав, пенсіонерам не стане жити легше навіть після підвищення пенсій.

Нагадаємо, люди засміяли Укрпошту через посилки з Китаю.