Міністерство охорони здоров'я України опублікувало ціни на медичні послуги. Маються на увазі суми, які отримають лікувальні установи з бюджету країни за надану допомогу. Таке нововведення МОЗ є другим етапом медичної реформи.

У пресслужбі МОЗ зауважили, що зазначені ціни ще повинен затвердити Кабмін, однак спершу пройде публічне обговорення. Пропонуються наступні ціни, наприклад:

Лікарня, фото - Уніан
Лікарня, фото - Уніан

  • Допомога при гострому інфаркті обійдеться в 16 тис. грн;
  • Інсульт обійдеться в 19 тис. 332 грн;
  • Пологи – 8 136,03 грн;
  • Туберкульоз – 20 тисяч 663 грн.

"На сайті МОЗ України розміщено проект найочікуванішої постанови, що визначає тарифи та механізми оплати медичних послуг для екстреної, вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої), паліативної медичної допомоги, медичної реабілітації, медичної допомоги дітям до 16 років, медичної допомоги у зв'язку з вагітністю і пологами", – йдеться у повідомленні прес-служби.

Лікарі, фото: infortunisticanova.it
Лікарі, фото: infortunisticanova.it

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, як стримують коронавірус в Україні: марлеві пов'язки безсилі

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус гине на Укрпошті в страшних муках: ексдепутат висміяв заяву оператора

Також "Знай.ua" писав, що Україна опинилася на рівні Зімбабве та Нігерії за готовністю до коронавірусу: рейтинг