Ініціатива щодо запобігання ядерної загрози (NTI США) і Центр Безпеки Здоров'я імені Дж. Хопкінса (JHU США) опублікували рейтинг Global Health Security Index, в якому оцінюється готовність 195 країн світу епідемій.

Так, Україна посіла за рівнем готовності до епідемій 94 місце і отримала оцінку "нижче середнього" (38 балів з 100), порівнявшись з Домініканською Республікою, Зімбабве, Нігерією та Іраном.

Найкращі показники з дотримання міжнародних норм – Україна на 57 місці з 195. При цьому найнижчий показник – середовище ризику (146 місце за вразливістю до біологічних загроз). Відзначається, що виною всьому політичні та ризики безпеки, високі екологічні ризики і низька соціально-економічна стійкість.

З профілактики наша країна посіла 72 місце, виявлення та звітності – 109 місце, швидке реагування – 100, система охорони здоров'я – 97 місце.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У рейтингу лідирують: США (83,5 бала), Великобританія (77,9), Нідерланди (75,6), Австралія (75,5) і Канада (75,3). При цьому Китай, де вперше виник спалах коронавірусу 2019-nCoV, розташувався на 51 місці (48,2 бали).

Нагадаємо, станом на 28 січня випадки захворювання новим коронавірусом виявлено в 19 країнах світу.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.

Також портал Знай.uа писав, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.