СБУ дали доступ до інформації про розмови пілотів збитого літака МАУ в Ірані за 5 років. Про це повідомляється в судових матеріалах Шевченківського районного суду Києва.

Відомо, що СБУ веде розслідування з 8 січня за фактом катастрофи літака Boeing 737 рейсу PS 0752 Тегеран-Київ авіакомпанії МАУ.

У досудовому розслідуванні вдалося встановити, що 8 січня о 6:30 біля аеропорту Імама Хомейні в Тегерані навмисне знищили український літак. В результаті загинуло 176 чоловік.

СБУ має намір досліджувати в рамках розслідування інформацію про мобільних розмовах двох пілотів, бортпровідника та пасажири цього рейсу.

Троща літака МАУ в Ірані, фото: Getty images
Троща літака МАУ в Ірані, фото: Getty images

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Не виключено, що незадовго до смерті на борту літака... вказані особи, використовуючи належні їм номери мобільних телефонів, могли спілкуватися з особами, які потенційно причетні до вчинення розслідуваного злочину, або яким можуть бути відомі факти і обставини, які досліджуються в рамках кримінального провадження", - йдеться в матеріалах.

Суд надав Службі безпеки України доступ до інформації про мобільних переговорах з 15 січня 2015 року.

Нагадаємо, Іран вирішив долю "чорних ящиків" зі збитого українського літака МАУ.

Як повідомляв Знай. ua, премьер-міністр Трюдо розповів про розслідування авіакатастрофи МАУ в Ірані.

Також Знай. ua писав, що військові Ірану до останнього приховували атаку.