Всесвітня організація охорони здоров'я закликала президентів усіх країн вжити відповідних заходів стосовно боротьби зі смертельним коронавірусом, а також допомагати у пошуку вакцини.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті ВООЗ.

Варто відзначити, що вже тривалий час у Китаї все більш масштабних обертів набирає небезпечний коронавірус, який спричиняє пневмонію та респіраторні захворювання. Наразі ж відомо, що вже кілька тисячі людей у всьому світі були заражені цією хворобою, а також близько двохсот людей померли.

коронавірус 2019-nCoV під мікроскопом
коронавірус 2019-nCoV під мікроскопом

Відтак, за словами медиків, вони стурбовані тим, що багато країн залишаються непідготовленими до зустрічі інфекції на своїй території. Тому, у зв'язку з цим, ВООЗ закликала лідерів усіх держав вжити заходів і підготуватися до протидії коронавірусу.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Коронавірус з Китаю, фото 24 канал
Коронавірус з Китаю, фото 24 канал

Водночас, експерти закликали забезпечити безперебійний обмін інформацією про вірус, що допоможе прискорити роботу над створенням вакцини. Також у заяві йдеться про те, що країни, включно з тими, хто ще не постраждав від смертельного коронавірусу, повинні виділити ресурси для виявлення і запобігання вірусу, а також для порятунку хворих.

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, що смертельний вірус вже в Європі. У Британії терміново зачиняються поліційні дільниці